الثلاثاء، 29 أكتوبر 2013

طريقة عمل بسكويت الشطرنج


زي ما اتفقنا اننا هنساعد كل ست بيت وكل عروسة جديدة بشتى الطرق ، اننا نخليها اشطر من اي شيف
انهاردة معانا حاجة هتعجب اطفالك اوي ويطلبوها دايماً منك

هنقدم اليوم : طريقة عمل بسكويت الشطرنج


المقاير

ربع كيلو زبده 
ربع كيلو سكر ناعم
نص كيلو دقيق 
بيضه
معلقتين بيكنج بودر و
معلقه بيكنج بودر صودا
نص كوب زبادي
كاكاو
رشه ملح
فانيليا

طريقة عمل بسكويت الشطرنج


طريقه التحضير

يتم وضع الزيده والسكر والزبادي ويتم التقليب
ثم يتم وضع البيضه ويتم التقليب
ثم وضع الدقيق والبيكنج بودر والبيجنج بودر صودا ويتم العجن اليدوي حتي تستطيع لم العجينه

وتقسم العجينه الي نصفين
نصف نضع عليه الكاكاو والنصف الاخر يترك كما هو 
وبعدين هناخد جزء من عيجينه الفانيليا ونفرضه ي شكل مربع ونقطعه شرائح بالطول
ونعمل نفس الموضوع في عجينه الكاكاو
وبعدين نجيب شرائح الفانيا والكاكاو ونضع شريحه فانليا وبعدين شريحه كاكاو
وبعدين نحط فوقهم برده واحده فانليا وواحده كاكاو حوالي طبقتين 

ثم نضغط عليهم ونتركها في الثلاجه لمده ساعه حتي تتماسك
ثم تقطع تضع بالفرن علي درجه حراراه 180 لمده ثلث ساعه 

وبالهنا والشفا

0 التعليقات :

إرسال تعليق